VOIP sau cum să economisiți pe telefonie

VOIP e acronimul pentru Voice Over Internet Protocol, iar în termeni mai simpli înseamnă telefonie prin internet sau IP telefonie. Cu o conexiune la internet de calitate, puteți renunța la liniile de telefonie clasice în favoarea unor apeluri excelente și să economisiți semnificativ pe instalare.

De ce companiile aleg VOIP?

VOIP are mai multe avantaje față de sistemul tradițional de telefonie.

  1. Costuri reduse

Principalul motiv pentru care tot mai mulți aleg VOIP este costul. În afaceri, VOIP este o modalitate de a reduce cheltuielile de comunicare, fără a afecta volumul lor, oferind mai multe posibilități de a face economii:

  • la instalare – pentru că firul pentru internet servește și pentru telefonie;
  • la prețul apelurilor;
  • la dispozitive – pentru că VOIP poate fi folosit direct de pe computer, fără a fi necesar un telefon fizic.
  1. Mobilitate

O conexiune bună la internet este tot de ce aveți nevoie pentru a utiliza VOIP. Deoarece se poate face redirecționare la orice număr de telefon, acesta funcționează ca un telefon mobil. Astfel, telefonia prin internet poate fi accesată și folosită acasă, la serviciu, în rețeaua corporativă, în timpul deplasărilor sau călătoriilor.

  1. Calitate bună a apelurilor

Pentru ce tip de companii e recomandat VOIP?

VOIP a fost catalogată drept cea mai de succes tehnologie din ultimul deceniu. Iar cel mai elocvent serviciu care a făcut-o populară este Skype-ul. Cu ajutorul acestuia, oamenii din întreaga lume pot face schimb de mesaje instantanee și pot efectua apeluri vocale și video pe gratis sau la preț extrem de avantajos. VOIP poate fi folosit pe computer, cu telefoane mobile și fixe și este utilizat pentru a înlocui complet serviciul de telefonie fixă. Dar acesta este mult mai ieftin decât apelurile telefonice standard.

Astfel, VOIP este pe larg folosit de:

  • Call Centre;
  • Companii ce vor să reducă costurile de comunicare;
  • Companii ce implică relații internaționale.

 

Vezi cum Comoda IT te poate ajuta: Telefonie VOIP

CONTACTEAZĂ-NE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *