Spargerea sistemului informațional poate provoca în prezent mai multe daune decât furtul dintr-un depozit. O rețea de computere interconectate, schimbul de informații prin internet, păstrarea datelor în cloud, parolele prea simple sau lipsa acestora sunt porți deschise pentru utilizatorii neautorizați aka hackeri sau crackeri.

Trucurile hackerilor nu sunt atât de complicate

De exemplu, o parolă slabă poate fi ușor descifrată cu ajutorul unui program de crackare. Computerul de la recepție lăsat deschis și fără supraveghere poate servi pentru accesarea datelor de pe alte computere din rețea. Deschiderea de către angajați a unor e-mailuri dubioase poate da startul unui virus malițios. Accesarea unor site-uri poate furniza informația asupra sistemului utilizat de companie.

Hackerii pleacă, pericolele rămân

Pericolele la care sunt expuse companiile care au un sistem IT insuficient protejat sunt foarte și foarte reale:
– sustragerea bazelor de clienți, a datelor financiare ale companiei, a parolelor de acces la informația sensibilă, a datelor de pe cardurile clienților care folosesc internet banking, a secretelor comerciale și chiar de stat;
– infiltrarea unui virus care afectează capacitatea de procesare a sistemului în scopuri malițioase;
– interceptarea schimbului de informații dintre sisteme;
– acces la datele stocate în computerele din rețea sau efectuarea unor operațiuni neautorizate de la distanță. La fel de reale sunt și efectele negative. O companie poate suferi în primul rând daune bănești substanțiale, își poate pierde reputația și încrederea clienților sau, și mai rău, este nevoită să-și încheie activitatea.

Scutul împotriva hackerilor

Clienții Comoda IT beneficiază de protejarea împotriva atacurilor într-un proces format din mai multe etape, care urmărește să limiteze și să gestioneze vulnerabilitățile sistemului IT de care dispuneți:

  • audit al securității și al evaluării riscurilor;
  • elaborarea unui Regulament de Securitate. În acest fel, toți angajații companiei sunt la zi cu regulile de protecție a datelor;
  • crearea rețelei de computere protejate.

La Comoda IT puteți beneficia de toate sistemele pentru protejarea integrală a datelor companiei pentru care oferim mentenanță și actualizare la zi, sisteme de:
•  limitare a accesului la informație;
•  autentificare și autorizare;
• securizare criptografică a informației;
• control a poștei electronice și a traficului web;
• backup – creare a cópiilor de rezervă și de recuperare în cazuri excepționale;
• antivirus;
• monitorizare și detectare/prevenire a intruziunilor;
• Firewall;
• segmentare a rețelelor locale.

Sistemul de securitate IT este astfel setat, încât accesul la informații îl au doar persoanele autorizate, datele valoroase sunt salvate pe o copie de rezervă, iar hackerii nu vor putea penetra și cripta informațiile din sistemul Dvs.
Vedeți cum Comoda IT vă poate ajuta: Securitate IT

CONTACTAȚI-NE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *