CBS-AXA

cbs

Instalarea telefoniei VoIP

VoIP (Voice over Internet Protocol) sau  IP-telefonie  reprezintă   „Apelul  peste Internet” (spre deosebire de serviciul de telefonie tradițională, prin intermediul liniei telefonice sau rețeaua de telefonie mobilă GSM / 3G, 4G).

În acest moment, scopul principal al IP-telefoniei  constă în apeluri ieftine sau gratuite pe distanță mare  și apeluri internaționale. Pentru a efectua aceste apeluri aveți nevoie să utilizați  serviciile unui furnizor de IP-telefonie și astfel  puteți efectua apeluri de la calculator, telefon IP sau telefon obișnuit.

Cu toate acestea,  principalul beneficiu al VoIP pentru afaceri – este oportunitatea de a construi un sistem de comunicații  în  întreprinderi mai eficient, cu o varietate de servicii  voce incluse.

Instalarea telefoniei VoIP pentru CBS AXA

Scopul  și rezultatul proiectului:  Înregistrarea convorbirilor telefonice cu persoanele intervievate, înregistrările fiind ulterior folosite  pentru analiză. Operatorul are posibilitatea de a apela persoana dorită direct de la computer, folosindu-se doar de căști și programul pentru apeluri telefonie (Zoiper). După efectuarea apelurilor, operatorul are posibilitatea de a  descărca înregistrarea în format ”wav” sau mp3 pentru analiza ulterioară.

Beneficii:

  • costuri cu 40% mai mici decât apelurile în telefonie fixă
  • administrare ușoară a apelurilor de intrare și ieșire
  • înregistrarea convorbirilor
  • posibilitatea de efectuare apeluri direct de la calculator

Echipament folosit:

Server HP Rack 1U, , GSM Gateway Dinstar 16 port, UPS

Software folosit:

Elastix Voip Server,  Software pentru virtualizare VmWare ESXi